سیلیکونولی دوباره به دوران پررونق خود بازگشته است. نشانهای استارتآپهای پرآتیه، بار دیگر پارکهای تجاری حاشیه Highway 101 را مزین کردهاند. اجاره بها نیز مانند تقاضای خانههای تعطیلات تجملاتی در مناطق گردشگری مانند دریاچه تاهو در حال افزایش شدید است، نشانهای از روی هم جمع شدن داراییهای ساکنین آن است. صنعت نیمهرساناها و شرکتهای کامپیوتری و اینترنتی در منطقه خلیج سانفرانسیسکو پایهگذاری شد و به دنبال آن رشد کردند. جادوگرهای آن شگفتیهای زیادی ارائه دادند که باعث شده دنیا شبیه آینده شود، از جمله تلفنهای لمسی و جستجوی فوری کتابخانههای بینظیر تا قدرت هدایت پهپاد از هزاران کیلومتر دورتر. تقویت فعالیت تجاری در سیلیکونولی از سال ۲۰۱۰ نشان از سرعت گرفتن پیشرفت این منطقه دارد.
شاید شوکهکننده باشد که بعضی از افراد سیلیکونولی فکر میکنند این مکان است و چندین دهه میزان نوآوریها در حال کاهش است. پیتر تیل، مؤسس پیپال و نخستین سرمایهگذار خارجی فیسبوک، میگوید نوآوری در آمریکا «نقطهای مابین مخمصه شدید و مرگ» است. احساس دلسردی مشترکی در مهندسین تمام حوزهها وجود دارد. و عدهای کمی از دانشمندان علم اقتصاد که تعداد آنها رو به افزایش است باور دارند تأثیر نوآوریها بر اقتصاد در زمان حال در مقایسه با گذشته کمتر است.
[ … ]
به طور کلی، نوآوریهای حاصل از قدرت پردازش ارزان در حال موفق شدن هستند. درک زبان طبیعی توسط کامپیوترها شروع شده است. مردم در حال کنترل بازیهای ویدئویی فقط از طریق حرکت دادن بدن خود هستند - فناوریای که به زودی در بیشتر دنیای کسبوکار کاربرد پیدا خواهد کرد. پرینت سهبعدی دارای این توانایی است که اجسام پیچیده را بلافاصله چاپ کند و به زودی شاهد آن خواهیم بود که بافتهای بدن انسان و دیگر مواد آلی را هم چاپ کند.
انسانهای بدبین نسبت به نوآوری این ادعا را «چیزی که هرگز رخ نخواهد داد» رد میکنند. اما ایدهای که میگوید رشد بر پایه فناوری باید یا همواره ثابت به راه خود ادامه دهد یا همواره رو به افول باشد، نه اینکه متناوب باشد، هیچ همخوانی با تاریخچه فناوری ندارد. چاد سیورسن استاد دانشگاه شیکاگو به این نکته اشاره دارد که رشد بازدهی طی دوره تجهیزات الکترونیکی یکنواخت نبوده است. در طول دوره نوآوریهای ابزارهای الکتریکی در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ شاهد رشد کند و پس از شاهد سرعت گرفتن این رشد بودهایم.