دوران توسعه و شکوفایی دوباره به منطقه سیلیکون ولی (Silicon Valley) بازگشته است. منطقههای اداری در امتداد بزرگراه 101 بار دیگر با علائم و نشانههای استارتاپها یا شرکتهای نوپای امیدوارکننده مزین شدهاند. همزمان با افزایش تقاضا برای خانههای تجملی ویژه تعطیلات در شهرکهای تفریحی مانند لیک تاهو (Lake Tahoe)، میزان اجارهبها نیز در حال افزایش است و اینها نشانهای از اندوخته شدن ثروت است. منطقه خلیج (Bay Area) خاستگاه صنعت نیمهرسانا و شرکتهای رایانهای و اینترنتی بود که به دنبال پیشرفتهای این صنعت رشد کردهاند. استادان این صنعت شگفتیهای زیادی را ایجاد کردند که احساس مدرن بودن و پیشرفتگی را در جهان تداعی میکند، از تلفنهای صفحه لمسی و جستجوی آنی مجموعههای بزرگ فایل گرفته تا قدرت هدایت کردن هواپیمای بدون سرنشین از هزاران مایل دورتر. احیای فعالیت تجاری این صنعت از سال 2010 حکایت از این دارد که پیشرفت همچنان ادامه دارد.
بنابراین ممکن است تعجبآور باشد که عدهای در منطقه سیلیکون ولی فکر میکنند که این منطقه راکد و بیرونق است و نرخ نوآوری، دهها سال است که رو به کاهش است. پیتر تیل (Peter Thiel)، یکی از بنیانگذاران پیپال (PayPal) و اولین سرمایهگذار خارجی در فیسبوک، میگوید که نوآوری در آمریکا وضعیت مناسبی نداشته و به نوعی "بین احتضار و مرگ" قرار دارد. مهندسان در حوزههای مختلف حس ناامیدی مشابهی را دارند. یک گروه کوچک از اقتصاددانان که تعداد حامیانش در حال افزایش است نیز معتقدند که تأثیر اقتصادی نوآوریهای امروز ممکن است در مقایسه با تاثیر اقتصادی نوآوریهای گذشته ضعیفتر باشد.
[ … ]
به طور کلی، محبوبیت نوآوریهایی که با توان پردازشی ارزانقیمت کار میکنند، در حال افزایش است. رایانهها شروع به درک زبان طبیعی کردهاند. مردم فقط از طریق حرکات بدن بازیهای ویدیویی را کنترل میکنند و این فناوری ممکن است به زودی در بخش زیادی از دنیای تجارت کاربرد پیدا کند. پرینت سه بعدی این قابلیت را دارد که مجموعهای از اشیا را که روز به روز در حال پیچیدهتر شدن هستند، به سرعت و در تعداد زیاد تولید کند و ممکن است به زودی پیشرفت کند و بافت انسان و دیگر مواد آلی را نیز تولید کند.
اشخاصی که نسبت به نوآوری بدبین هستند شاید همه این صحبتها را "وعده سر خرمن" بدانند و آنها را رد کنند.
اما این ایده که پیشرفت مبتنی بر فناوری به جای اینکه از یک الگوی افزایش و کاهش پیروی کند، باید بدون کاهش یافتن به روند رشد خود ادامه دهد یا باید پیوسته کاهش یابد، در تضاد با تاریخ است. چاد سیورسون Chad Syverson از دانشگاه شیکاگو به این نکته اشاره میکند که رشد بهرهوری در عصر برقرسانی، روند پر فراز و نشیبی داشته است. در طول دورهای از نوآوریهای مهم الکتریکی در اواخر قرن 19ام و اوایل قرن 20ام، سرعت رشد کم بود؛ بعد از این دوره سرعت رشد ناگهان زیاد شد.