دوران شکوفایی مجدداً به منطقهی «سیلیکان وَلی» بازگشته است. اداره-بوستانهایِ امتداد «بزرگراه 101» بار دیگر مزیّن به تابلوهای کارآغازیانِ پرامید شدهاند. نرخ اجارهها بهشدت رو به افزایش است، همینطور تقاضا برای خانههایِ مجللِ ویلایی در شهرکهای تفریحی مانند منطقهی «دریاچهی تاهو»؛ و این خود مبیِن روند جذب و انباشتگی مبالغ هنگفتی است. منطقهی «خلیج سانفرانسیسکو» تولدگاه صنعت نیمرسانا و نیز شرکتهای رایانهای و اینترنتیای است که با ظهور این صنعت رشد یافتهاند. اُعجوبگانِ این حوزه موفق به ابداع بسیاری از شگفتیهایی شدند که تداعیگر حسی فراامروزی از دنیا بودهاند؛ از گوشیهای صفحهلمسی گرفته تا امکان جستوجوی همزمان در کتابخانههای بزرگ و توانایی هدایت یک پهپاد از کیلومترها فاصله. احیای فعالیتهای کسبوکار در این منطفه از سال 2010 نشان میدهد که پیشرفت فعلی رو به تسریع است.
بنابراین شاید این مسئله تعجبآور باشد که برخی در سیلیکان ولی گمان میکنند این منطقه دچار رکود شده و دهههاست نرخ نوآوریها در حال کاهش بوده است. پیتر تیِل – یکی از بنیانگذاران شرکت پِیپال، و اولین شخصِ غیربنیانگذاری که در فیسبوک سرمایهگذاری کرد – میگوید نوآوری در آمریکا «جایی بین تنگناهای مالی و مرگ» قرار میگیرد. مهندسان فعال در تمامی حوزههای گوناگون ناامیدیهای مشترکی دارند. و گروه قلیل اما روبهرشدی متشکل از اقتصادپژوهان احتمال میدهند تأثیر اقتصادی نوآوریهای امروز در مقایسه با نوآوریهای گذشته کمرنگ ظاهر شود.
[ … ]
در این روزها، نوآوریها، در تمام حوزهها و سطوح، به لطف کمهزینه بودن قدرت پردازش، بهسرعت به موفقیت میرسند. رایانهها رفتهرفته زبان انسانی را درک میکنند. انسانها تنها از طریق حرکت دادن بدنشان بازیهای رایانهای را اداره میکنند – و این فناوری ممکن است بهزودی در بخش بزرگی از دنیای کسبوکار کاربرد یابد. فناوری چاپ سهبُعدی قادر شده است طیفی از اشیاء را بهصورت مکانیزه به تولید برساند که پیوسته به گوناگونیشان افزوده میشود، و بهزودی به توانایی تولید بافتهای انسانی و سایر بافتهای زیستی دست خواهد یافت.
هر کس که به نوآوری بدبین باشد شاید این مسئله را به دیدهی «وعدۀ سر خرمن» در نظر بگیرد. اما عقیده به اینکه رشد فناوریمحور قطعاً باید تداومی سیریناپذیر یا کاهشی پیوسته داشته باشد با تاریخ مغایرت دارد. چاد سیورسون، از دانشگاه شیکاگو، اشاره میکند که رشد بهرهوری طی عصر برقیشدن (تغییر کاربریها به مصرف برق) پرفرازونشیب بوده است. رشد طی برههی پیدایش نوآوریهای الکتریکی مهم در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آهسته بود؛ اما مجدداً اوج گرفت.