Microsoft Word 2013 Spis treści Auteur du fil: kbarann
| kbarann Pologne anglais vers polonais + ...
Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak zaktualizować spis treści w dokumencie Word, ale żeby aktualizacja dotyczyła tylko kilku konkretnych stron.
Dokument składa się z kilku rozdziałów, każdy spójny pod względem czcionki itp, ale każdy musi zaczynać się oddzielnym spisem treści.
Po każdym rozdziale wstawiony jest Podział strony i zależy mi na tym, żeby po tym podziale wstawić kolejny spis dotyczący kolejnych kilku stron dokumentu i tak do końca.
Czy ... See more Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak zaktualizować spis treści w dokumencie Word, ale żeby aktualizacja dotyczyła tylko kilku konkretnych stron.
Dokument składa się z kilku rozdziałów, każdy spójny pod względem czcionki itp, ale każdy musi zaczynać się oddzielnym spisem treści.
Po każdym rozdziale wstawiony jest Podział strony i zależy mi na tym, żeby po tym podziale wstawić kolejny spis dotyczący kolejnych kilku stron dokumentu i tak do końca.
Czy ktoś wie, jak sobie z tym poradzić? ▲ Collapse | | | | kbarann Pologne anglais vers polonais + ... AUTEUR DU FIL
Dokument jest podzielony na sekcje i mimo wszystko przy wstawianiu spisu, Word bierze pod uwagę całość.
Ale dziękuję za komentarz | | |
Nie rozumiem, na czym polega problem: czy już masz gotowy taki plik z wieloma spisami treści, czy dopiero musisz go zrobić. Możesz wyjaśnić?
Spróbuj najprościej: dzielisz plik na mniejsze pliki (po jednym rozdziale) i dla każdego wykonujesz spis treści. Następnie łączysz wszystkie pliki w jeden docelowy plik. Nie miałem okazji do takiej operacji, ale przypuszczam, że Word nie będzie miał nic przeciwko.
[Zmieniono 2016-10-20 09:12 GMT] | |
|
|
kbarann Pologne anglais vers polonais + ... AUTEUR DU FIL
Dokument jest gotowy - jest to plik w Wordzie, który składa się z ok. 100 stron. Podzielony jest na rozdziały, po każdym rozdziale wstawiony został podział sekcji.
Ja zajmowałam się korekcją tego dokumentu i osoba, która go tłumaczyła wstawiła spis treści, ale jest on niekompletny/niepoprawny. Gdy chcę go zaktualizować, pojawia się spis treści z całego dokumentu.
Chcę przed każdym rozdziałem wstawić spis treści odnoszący się do tego konkretnego roz... See more Dokument jest gotowy - jest to plik w Wordzie, który składa się z ok. 100 stron. Podzielony jest na rozdziały, po każdym rozdziale wstawiony został podział sekcji.
Ja zajmowałam się korekcją tego dokumentu i osoba, która go tłumaczyła wstawiła spis treści, ale jest on niekompletny/niepoprawny. Gdy chcę go zaktualizować, pojawia się spis treści z całego dokumentu.
Chcę przed każdym rozdziałem wstawić spis treści odnoszący się do tego konkretnego rozdziału (razem, 9 spisów w jednym dokumencie Word). ▲ Collapse | | | Anna Polakow Pologne Local time: 04:30 néerlandais vers polonais + ... Ujęcie rozdziałów w osobnych plikach | Oct 21, 2016 |
Myślę, że podział dokumentu na osobne pliki, a potem wirtualne scalenie w całość rozwiąże problem.
Również przypisanie tytułom odrębnych niepowtarzających się stylów poziomów pozwoli na wygenerowanie spisu treści w dowolny sposób. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Microsoft Word 2013 Spis treści TM-Town | Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
| CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |