Microsoft Word 2013 Spis treści
Auteur du fil: kbarann
kbarann
kbarann
Pologne
anglais vers polonais
+ ...
Oct 18, 2016

Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak zaktualizować spis treści w dokumencie Word, ale żeby aktualizacja dotyczyła tylko kilku konkretnych stron.
Dokument składa się z kilku rozdziałów, każdy spójny pod względem czcionki itp, ale każdy musi zaczynać się oddzielnym spisem treści.
Po każdym rozdziale wstawiony jest Podział strony i zależy mi na tym, żeby po tym podziale wstawić kolejny spis dotyczący kolejnych kilku stron dokumentu i tak do końca.

Czy
... See more
Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak zaktualizować spis treści w dokumencie Word, ale żeby aktualizacja dotyczyła tylko kilku konkretnych stron.
Dokument składa się z kilku rozdziałów, każdy spójny pod względem czcionki itp, ale każdy musi zaczynać się oddzielnym spisem treści.
Po każdym rozdziale wstawiony jest Podział strony i zależy mi na tym, żeby po tym podziale wstawić kolejny spis dotyczący kolejnych kilku stron dokumentu i tak do końca.

Czy ktoś wie, jak sobie z tym poradzić?
Collapse

Ryszard Jahn
Ryszard Jahn
Local time: 04:30
allemand vers polonais
+ ...
? Oct 18, 2016

Podzielić na sekcje??

kbarann
kbarann
Pologne
anglais vers polonais
+ ...
AUTEUR DU FIL
sekcje Oct 19, 2016

Dokument jest podzielony na sekcje i mimo wszystko przy wstawianiu spisu, Word bierze pod uwagę całość.
Ale dziękuję za komentarz

Andrzej Mierzejewski
Andrzej Mierzejewski  Identity Verified
Pologne
polonais vers anglais
+ ...
? Oct 19, 2016

Nie rozumiem, na czym polega problem: czy już masz gotowy taki plik z wieloma spisami treści, czy dopiero musisz go zrobić. Możesz wyjaśnić?

Spróbuj najprościej: dzielisz plik na mniejsze pliki (po jednym rozdziale) i dla każdego wykonujesz spis treści. Następnie łączysz wszystkie pliki w jeden docelowy plik. Nie miałem okazji do takiej operacji, ale przypuszczam, że Word nie będzie miał nic przeciwko.

[Zmieniono 2016-10-20 09:12 GMT]

kbarann
kbarann
Pologne
anglais vers polonais
+ ...
AUTEUR DU FIL
wyjaśnienie Oct 19, 2016

Dokument jest gotowy - jest to plik w Wordzie, który składa się z ok. 100 stron. Podzielony jest na rozdziały, po każdym rozdziale wstawiony został podział sekcji.
Ja zajmowałam się korekcją tego dokumentu i osoba, która go tłumaczyła wstawiła spis treści, ale jest on niekompletny/niepoprawny. Gdy chcę go zaktualizować, pojawia się spis treści z całego dokumentu.

Chcę przed każdym rozdziałem wstawić spis treści odnoszący się do tego konkretnego roz
... See more
Dokument jest gotowy - jest to plik w Wordzie, który składa się z ok. 100 stron. Podzielony jest na rozdziały, po każdym rozdziale wstawiony został podział sekcji.
Ja zajmowałam się korekcją tego dokumentu i osoba, która go tłumaczyła wstawiła spis treści, ale jest on niekompletny/niepoprawny. Gdy chcę go zaktualizować, pojawia się spis treści z całego dokumentu.

Chcę przed każdym rozdziałem wstawić spis treści odnoszący się do tego konkretnego rozdziału (razem, 9 spisów w jednym dokumencie Word).
Collapse

Anna Polakow
Anna Polakow  Identity Verified
Pologne
néerlandais vers polonais
+ ...
Ujęcie rozdziałów w osobnych plikach Oct 21, 2016

Myślę, że podział dokumentu na osobne pliki, a potem wirtualne scalenie w całość rozwiąże problem.
Również przypisanie tytułom odrębnych niepowtarzających się stylów poziomów pozwoli na wygenerowanie spisu treści w dowolny sposób.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Modérateur(s) de ce forum
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Microsoft Word 2013 Spis treści

TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »