wynagrodzenie za utracony z powodu stawiennictwa zarobek?
Auteur du fil: Jolo
Jolo
Jolo
anglais
Mar 20, 2012

Witam,
Wezwano mnie do sądu a na sali rozpraw okazało się że nie stawił się obcokrajowiec więc nie ma potrzeby korzystania z moich usług. Sędzia powiedział mi że należy mi się wynagrodzenie za utracony z powodu stawiennictwa zarobek. Ja na to,że my tego nie mamy ujętego w żadnych tabelkach ze stawkami. Nie wiem co mam zrobić bo w razie kontroli ze stony wojewodów mogą to zakwestionować. Odszukałam przepis który mówi że takie wynagrodzenie należy się świadkom i b
... See more
Witam,
Wezwano mnie do sądu a na sali rozpraw okazało się że nie stawił się obcokrajowiec więc nie ma potrzeby korzystania z moich usług. Sędzia powiedział mi że należy mi się wynagrodzenie za utracony z powodu stawiennictwa zarobek. Ja na to,że my tego nie mamy ujętego w żadnych tabelkach ze stawkami. Nie wiem co mam zrobić bo w razie kontroli ze stony wojewodów mogą to zakwestionować. Odszukałam przepis który mówi że takie wynagrodzenie należy się świadkom i biegłym. Czy tłumacz przysięgły to też biegły? Czy coś mi się należy?
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. W sekretriacie sądu powiedzieli mi że najpóźniej jutro muszę złożyć rachunek, bo później już nie uznają.
Collapse

Marcelina Haftka
Marcelina Haftka  Identity Verified
Pologne
Local time: 15:46
anglais vers polonais
+ ...
Stawiennictwo Mar 21, 2012

Polecam lekturę tego wątku: http://tinyurl.com/7mxbv6t .

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Modérateur(s) de ce forum
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

wynagrodzenie za utracony z powodu stawiennictwa zarobek?

Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »