Trados 2009 - problem po instalacji (wyłączanie)
Auteur du fil: marta-barszcz
Nov 6, 2011

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy.
Nigdzie nie znalazłam informacji na temat mojego problemu. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł... Po instalacji Tradosa 2009 mój komputer przestał reagować na polecenie "wyłącz"... Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Mam Win XP. Mogę wyłączyć go dopiero po wylogowaniu i tam dopiero na ekranie zmiany użytkownika się wyłącza... Ma ktoś na to jakiś pomysł?

Marta

geopiet
geopiet  Identity Verified
polonais vers anglais
+ ...
wygrzebane w necie Nov 7, 2011

The solution is simple:

1. Call up the Task Manager

2. Ensure no applications are running. If there are, close them down.

3. In the Processes tab, check for the Synergy.exe process and close it.

4.
... See more
The solution is simple:

1. Call up the Task Manager

2. Ensure no applications are running. If there are, close them down.

3. In the Processes tab, check for the Synergy.exe process and close it.

4. Try shutting down again.

http://metajugglamum.wordpress.com/2011/06/30/pc-will-not-shut-down-after-installing-trados-studio2009/
Collapse

Jerzy Czopik
Jerzy Czopik  Identity Verified
Allemagne
Local time: 00:56
Membre (2003)
polonais vers allemand
+ ...
Wywal SDL Trados 2007 z Autostartu Nov 7, 2011

Wtedy wszystko wróci do normy.
Oczywiście teraz trzeba komputer wyłączyć siłą, ale następnym razem będzie już lepiej.

Grzegorz Gryc
Grzegorz Gryc  Identity Verified
français vers polonais
+ ...
Typowa dziadowizna i brak testów... Nov 7, 2011

marta-barszcz wrote:

Nigdzie nie znalazłam informacji na temat mojego problemu. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł... Po instalacji Tradosa 2009 mój komputer przestał reagować na polecenie "wyłącz"... Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Mam Win XP. Mogę wyłączyć go dopiero po wylogowaniu i tam dopiero na ekranie zmiany użytkownika się wyłącza... Ma ktoś na to jakiś pomysł?

To jest znana dziadowizna Tradosa.
Winny jest Multiterm Widget, dla którego SDL misie pysie standardowo nie sprawdziły, czy z czymś nie konfliktuje, a niestety gryzie się z ich własnym przyśpieszaczem Synergy z wersji 2007 domyślnie ładowanym przy logowaniu.

Możesz usunąć z grupy Autostart (Startup) jedno lub drugie, albo, jeśli wolisz, jedno i drugie.
Pewnie nie używasz ani jednego, ani drugiego, a to tylko żre pamięć.

Zapewne mysie pysie to mądrze opisały gdzieś w Knowledge Base na http://kb.sdl.com
Łatwiej opisać niż poprawić...

Zdrowkot
GG

[Edited at 2011-11-07 18:25 GMT]

marta-barszcz
marta-barszcz
AUTEUR DU FIL
błąd multiterm Nov 7, 2011

Tak, rzeczywiście na początku przy starcie systemu wyskakuje błąd Multiterma. Tak zrobię, dziękuję.

Grzegorz Gryc
Grzegorz Gryc  Identity Verified
français vers polonais
+ ...
Morderstwo z premedytacją... Nov 7, 2011

Jerzy Czopik wrote:

Oczywiście teraz trzeba komputer wyłączyć siłą, ale następnym razem będzie już lepiej.

Nie trzeba, wystarczy zamordować proces Synergy.exe (tj. tak się naprawdę nazywa przyśpieszacz SDL Trados 2007).
Jak Geopiet pisał.

Zdrówkot
GG

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Modérateur(s) de ce forum
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Trados 2009 - problem po instalacji (wyłączanie)

LinguaCore
AI Translation at Your Fingertips

The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »