Pages sur ce sujet: < [1 2] | problemy z wyłączeniem laptopa Auteur du fil: Evonymus (Ewa Kazmierczak)
|
Jerzy Czopik wrote:
Czy jak zamkniesz pokrywę, to komputer też się nie wyłącza?
normalnie zwykle udaję mi się go hibernować, ale gdy po nieudanych próbach wyłączenie (poprzez "zamknij" z menu), zamykam pokrywę, to się po prostu zawiesza.
Odnośnie BIOSu, to ile się nie mylę przy uruchamianiu/restarcie wyświetla się info co mam nacisnąć by wejść do BIOSa.
((Przepraszam za te banalnie proste pytania i 'odkrycia', ale niestety z komputerami i samochodami mam tak, że zwykle nie interesuje mnie co mają w środku byle dobrze działały.))
Ps. i dziękuję Jerzy, spróbuję z BIOSem na koniec dnia pracy.
[Edited at 2010-08-15 14:51 GMT] | | | Jerzy Czopik Allemagne Local time: 09:51 Membre (2003) polonais vers allemand + ... Pytania i odpowiedzi | Aug 15, 2010 |
Ale przecież właśnie po to tu jesteśmy razem, aby móc stawiać pytania i uzyskiwać odpowiedzi.
Nudny byłby ten świat, gdyby wszycy mieli Trabanty, komputery Odra, koszule Wólczanki itp. itd.
Sprawdzałaś opcje zarządzania energią w systemie operacyjnym? Od tego bym zaczął, bo o ile pamiętam wiśkowy lapek standardowo się nie hibernował, lecz tylko w tryb gotowości przełączał (coby się szybciej uruchamiał potem - wiśka jest tu bardzo powolna, więc Mikro... See more Ale przecież właśnie po to tu jesteśmy razem, aby móc stawiać pytania i uzyskiwać odpowiedzi.
Nudny byłby ten świat, gdyby wszycy mieli Trabanty, komputery Odra, koszule Wólczanki itp. itd.
Sprawdzałaś opcje zarządzania energią w systemie operacyjnym? Od tego bym zaczął, bo o ile pamiętam wiśkowy lapek standardowo się nie hibernował, lecz tylko w tryb gotowości przełączał (coby się szybciej uruchamiał potem - wiśka jest tu bardzo powolna, więc Mikromiękki pewnie nie chciał użytkownikom humoru psuć).
I pytaj dalej co potrzeba. ▲ Collapse | | | Panel Sterowania | Aug 15, 2010 |
Jerzy Czopik wrote:
Sprawdzałaś opcje zarządzania energią w systemie operacyjnym? Od tego bym zaczął, bo o ile pamiętam wiśkowy lapek standardowo się nie hibernował, lecz tylko w tryb gotowości przełączał (coby się szybciej uruchamiał potem - wiśka jest tu bardzo powolna, więc Mikromiękki pewnie nie chciał użytkownikom humoru psuć).
I pytaj dalej co potrzeba.
dzięki;
dziwne, mam ustawione "wstrzymaj', zarówno po zamknięciu pokrywy, jak i naciśnięciu przycisku zasilania, choć sama kiedyś zmieniałam na 'hibernuj' i 'wyłącz', odpowiednio; dlatego nie sprawdziłam tego od razu po Twoim pierwszym poście. | | | Jerzy Czopik Allemagne Local time: 09:51 Membre (2003) polonais vers allemand + ... Mikromiękka wiśka | Aug 15, 2010 |
ma właśnie (moim s.z.) to do siebie, że czasami robi rzeczy po swojemu.
A Mikrosoft w swojej wszechwiedzy chce wszystkich użytkowników uszczęśliwić, dając im narzędzia, które zapewniając podstawowe funkcje łatwo na wzór Appla, i niestety również na wzór Appla z doskonale ukrytymi opcjami.
Jak zmienisz teraz te ustawienia na hibernację, to pomoże? | |
|
|
Jerzy Czopik wrote:
ma właśnie (moim s.z.) to do siebie, że czasami robi rzeczy po swojemu.
A Mikrosoft w swojej wszechwiedzy chce wszystkich użytkowników uszczęśliwić, dając im narzędzia, które zapewniając podstawowe funkcje łatwo na wzór Appla, i niestety również na wzór Appla z doskonale ukrytymi opcjami.
Jak zmienisz teraz te ustawienia na hibernację, to pomoże?
Faktycznie pomogło
Wprawdzie burza odcięła mnie od świata na ponad 2h, ale zanim bateria się skończyła udało mi się normalnie zamknąć system, a teraz ponownie uruchomić bez żadnych "gróźb", że utracę dane, bo nieprawidłowo zamknięty system. D z i ę k u j ę i przepraszam, że na początku trochę zignorował Twoją radę, ale nie sądziłam, że te ustawienia w panelu sterowania mogą same się zmienić. Może faktycznie to z powodu adaptera sieci.
Przepraszam za zamieszenie i wszystkim bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam, Ewa | | | Jerzy Czopik Allemagne Local time: 09:51 Membre (2003) polonais vers allemand + ... Nie przepraszaj | Aug 15, 2010 |
A że mi niedowierzasz, to nieszkodzi, jakoś to przetrwam do następnego razu
Tym bardziej, że wcale nie musiało być akurat tam, to było takie trochę grzebanie kijem w mrowisku.
Powodzenia w dalszym okiełznywaniu niesfornego lapka. | | | Pages sur ce sujet: < [1 2] | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » problemy z wyłączeniem laptopa TM-Town | Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
| Trados Studio 2022 Freelance | The leading translation software used by over 270,000 translators.
Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop
and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |