Abonament/członkostwo w ProZ.com - zniżki Auteur du fil: OTMed (X)
|
OTMed (X) Pologne Local time: 00:25 anglais vers polonais + ...
Witam wszystkich,
23 lipca: uzupełnienie do poniższej informacji. Po zakończeniu promocji właściciele portalu zdecydowali o utrzymaniu zniżek w przypadku korzystania z poniższej opcji płatności lokalnych.
----------------------------------
Od 17 maja do 17 czerwca trwa kampania promocyjna z obniżoną opłatą za abonament ProZ.com. Więcej informacji - ... See more Witam wszystkich,
23 lipca: uzupełnienie do poniższej informacji. Po zakończeniu promocji właściciele portalu zdecydowali o utrzymaniu zniżek w przypadku korzystania z poniższej opcji płatności lokalnych.
----------------------------------
Od 17 maja do 17 czerwca trwa kampania promocyjna z obniżoną opłatą za abonament ProZ.com. Więcej informacji - tutaj
Ponieważ otrzymuję różne pytania dot. płatności za członkostwo ProZ.com, poniżej przedstawiam parę informacji na ten temat.
I. Ceny (brutto) i rodzaje członkostwa - płatności lokalne w PLN lub płatności online w USD:
* 325 PLN [119 USD] - opłata „Professional membership” - dla dotychczasowych członków ProZ.com
* 350 PLN [129 USD] - opłata „Professional membership” - dla nowych członków ProZ.com
* 500 PLN [155 USD] - opłata „Corporate membership” - dla dotychczasowych członków ProZ.com dla firm
* 800 PLN [248 USD] - opłata „Corporate membership” - dla nowych członków ProZ.com dla firm
* 128 PLN [39 USD] - opłata dla studentów członków ProZ.com
Pozostałe rodzaje abonamentu (płatność online) - kliknij
II. Dostępne opcje płatności:
a. Przelew lokalny kliknij
b. Online, bezpośrednio ze strony internetowej (karta kredytowa, Paypal, przelew bankowy do USA) kliknij
Zachęcam do rozważenia pierwszej opcji, ponieważ:
a. Daje dodatkową zniżkę ceny promocyjnej w porównaniu do płatności online — oszczędność wynosi od około 80 PLN (Professional) do nawet ok. 260 zł (Corporate)*
b. Przelew krajowy - mniejsze koszty samego transferu środków
c. Opłacony okres nie „przepada” - opłata dotyczy członkostwa przez rok, licząc od ostatniego dnia aktualnego okresu członkostwa (a więc nie od dnia wpłaty)
*dzisiejszy kurs wymiany w Multibanku to ok. 3,31 PLN/USD
----------------------------------------------
Dla zainteresowanych - procedura płatności „lokalnych”:
1. Proszę zrobić przelew bankowy kwoty abonamentu na konto
Nr 75 1140 2017 0000 4302 0380 1651
Właściciel: Medland SJ
Tytuł przelewu: Nazwa członkostwa i nr profilu
(pełne dane bankowe tutaj)
2. Jeśli konieczna jest faktura - proszę o przysłanie danych do fry i numeru abonamentu/nazwy użytkownika emailem na adres administracja bioling.com albo faksem na nr +12 3917889.
3. W ciągu 1-2 dni roboczych nastąpi wydłużenie członkostwa potwierdzone odpowiednim emailem i fakturą wystawioną przez ProZ.com.
Gdyby procedura się przedłużała ponad 3 dni, proszę o wiadomość na adres administracja bioling.com i(lub) florencia proz.com
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem.
Ewentualne pytania proszę zadawać na forum - może uda się stworzyć coś w rodzaju FAQ.
Pozdr., G. Pałka
[Zmieniono 2010-05-21 13:07 GMT]
[Zmieniono 2010-07-23 16:31 GMT] ▲ Collapse | | |
Czy fakturę też wystawia ten cały Medland SJ, czy podmiot z zagranicy? | | |
OTMed (X) Pologne Local time: 00:25 anglais vers polonais + ... AUTEUR DU FIL Kto wystawia fakturę | May 21, 2010 |
Fakturę wystawia ProZ.com.
[Zmieniono 2010-05-21 19:39 GMT] | | |
Myślałem że może uda się obejść jakoś księgowanie nabycia wewnątrzwspólnotowego. | |
|
|
Skorzystałem, działa, dziękuję! | | |
Joanna Rączka Pologne Local time: 00:25 Membre (2009) anglais vers polonais + ... to jest import usług a nie nabycie wewnątrzwspólnotowe (usługi) | Jun 16, 2010 |
Gwidon Naskrent wrote:
Myślałem że może uda się obejść jakoś księgowanie nabycia wewnątrzwspólnotowego.
Miałam niedawno rozmowę z panią z US i z panem konsultantem z Krajowej Informacji Podatkowej. Bazy NIP-ów w Urzędach Skarbowych nie rozpoznają numerów z prefiksem EU jaki jest na fakturze wystawianej przez Proz.com - firmę z USA. Zgodna wykładnia pani z US i pana z KIP była, że firma z USA może się zarejestrować w UE do celów podatku VAT, ale musi być to w konkretnym kraju, a nie ogólnie w UE i musi być prefiks tego kraju. Tego typu transakcję należy traktować jak import usług spoza UE. Wykazuje się to w deklaracji VAT ogólnie jako import usług, a w VAT-UE wcale (ale tam i tak usług się nie podaje - nie ma takiej rubryki).
Chyba że ktoś się spotkał z inną interpretacją, ale ja musiałam robić korektę deklaracji VAT-7, w której wykazałam nabycie od firmy z USA z NIP-em EU jako transakcję unijną i zmieniać na zwykły import usług. | | |
Dr G. Palka wrote:
A skąd Proz ma mieć moje dane do faktury?
A tak na poważnie: jeśli chcę fakturę, to mam napisać do staffu? | | |
Staff przygotuje fakturę. | Jul 5, 2010 |
Grażyna Piesiak wrote:
Dr G. Palka wrote:
A skąd Proz ma mieć moje dane do faktury?
A tak na poważnie: jeśli chcę fakturę, to mam napisać do staffu?
Tak, ja tak zrobiłam i dostałam fakturę bez problemu i szybko. Oczywiście w w mailu do staffu podałam swoje dane.
[Zmieniono 2010-07-05 06:12 GMT] | |
|
|
dzięki za informację, bo sprawa faktury mi gdzieś uciekła. | | |
Jak usunąć "sticky"? | Sep 17, 2010 |
Ten zupełnie nieaktualny już wątek wisi mi wciąż na pierwszym miejscu z napisem "sticky". Jak to zrobić, żeby przestał? Niby drobiazg, ale działa mi na nerwy. Z góry dziekuję za radę.
bg | | |
Chyba nic z tego | Sep 17, 2010 |
Sticky to coś takiego, jak nasz temat "przyklejony", czyli pewnie został tam umieszczony przez jakąś wyższą instancję
pozdrawiam,
P. | | |
wyższą instancją był zapewne moderator | Sep 19, 2010 |
Czy mogę więc prosić Pana Doktora Byłego Moderatora, albo Obecnego Moderatora, by zdjął "sticky" i pozwolił tematowi odpłynąć w przeszłość?? | |
|
|
Przyklejanie/odklejanie wątku | Sep 26, 2010 |
Rzeczywiście wątek długo "wisiał" w tym samym miejscu, teraz po odklejeniu miał odpłynąć w przeszłość, a tu znowu promocja członkostwa i ta sama cena (przynajmniej, jeśli chodzi o standardowe 325 PLN).
To na wszelki wypadek dopytam: czy wszystkie dane teleadresowe i bankowe pozostały bez zmian? | | |
OTMed (X) Pologne Local time: 00:25 anglais vers polonais + ... AUTEUR DU FIL Lokalne płatności przyjmuję wyłącznie do 30.09.2010 | Sep 29, 2010 |
Po tym terminie lokalne płatności będzie prowadził zapewne ktoś inny - stosowne ogłoszenie powinno pojawić się na forum.
P.S. Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, ale we wrześniu mieliśmy urlop. Dostęp do funkcji sticky ma wyłącznie site staff.
Pozdr., G. Pałka | | |