Odpowiednik TAB w Wordfast PRO
Auteur du fil: Tomasz Czura (X)
Tomasz Czura (X)
Tomasz Czura (X)
Local time: 23:19
polonais vers anglais
+ ...
Feb 12, 2010

Cześć!

Własnie próbuję rozgryźć Wordfasta PRO - przesiadam się z Wordfasta Classic - i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek.

Do rzeczy. W wordfaście classic możliwe było zaznaczenie poszczególnych słów z segmentu źródłowego i ich automatyczne przekopiowanie do segmentu doecelowego przy pomocy klawisza TAB. Bardzo pomocna opcja, gdy mamy do przekopiowania jakieś losowe ciągi znaków.

Czy podobny skrót klawiszo
... See more
Cześć!

Własnie próbuję rozgryźć Wordfasta PRO - przesiadam się z Wordfasta Classic - i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek.

Do rzeczy. W wordfaście classic możliwe było zaznaczenie poszczególnych słów z segmentu źródłowego i ich automatyczne przekopiowanie do segmentu doecelowego przy pomocy klawisza TAB. Bardzo pomocna opcja, gdy mamy do przekopiowania jakieś losowe ciągi znaków.

Czy podobny skrót klawiszowy istnieje w Wordfascie PRO?

Oczywiście wiem, że mogę chwycić myszke, zaznaczyć fragment, przekopiować go i wkleić, ale nie o to chodzi.

Dziękuję i pozdrawiam!
Collapse

Marek Daroszewski (MrMarDar)
Marek Daroszewski (MrMarDar)  Identity Verified
anglais vers polonais
+ ...
TAB? Feb 13, 2010

Czy na pewno chodzi o TAB?

W mojej wersji WFC do kopiowania zaznaczonego fragmentu tekstu z innego miesjca/dokumentu do segmentu docelowego służy skrót klawiszowy Alt+F12.

Może w WFP jest tak samo?

Pozdrawiam,
Marek

Krzysztof Kajetanowicz (X)
Krzysztof Kajetanowicz (X)  Identity Verified
Pologne
anglais vers polonais
+ ...
nie Feb 13, 2010

Alt-F-12 brak i chyba w ogóle nie ma takiej funkcji.

Tomasz Czura (X)
Tomasz Czura (X)
polonais vers anglais
+ ...
AUTEUR DU FIL
potwierdzam, nie ma Feb 15, 2010

Pogrzebałem trochę i okazało się, że nie ma tej funkcjonalności w Wordfast Pro.

Poza tym właśnie dowiedziałem się, że * w glosariuszu również nie działa, co kompletnie dyskwalifikuje ten produkt.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Modérateur(s) de ce forum
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Odpowiednik TAB w Wordfast PRO

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »