Cont Pay Pal?
Auteur du fil: Ioana Bostan
Ioana Bostan
Ioana Bostan  Identity Verified
Local time: 06:12
anglais vers roumain
+ ...
Feb 17, 2003

Se poate utiliza un cont Pay Pal si in Romania? Imi poate spune cineva care are deja unul si cum functioneaza? Exista avantaje si dezavantaje la un astfel de cont?

Multumesc in avans.

Ioana


 
Raluca Ion (X)
Raluca Ion (X)  Identity Verified
Royaume-Uni
Local time: 04:12
anglais vers roumain
+ ...
nope Feb 17, 2003

din pacate pay pal nu lucreaza cu tari \"dubioase\" ca noi...

 
Ioana Bostan
Ioana Bostan  Identity Verified
Local time: 06:12
anglais vers roumain
+ ...
AUTEUR DU FIL
well... Feb 18, 2003

I thought so...

 
Nicholas-George Piatkowski
Nicholas-George Piatkowski
Local time: 06:12
anglais vers roumain
+ ...
Paypal Feb 18, 2003

Atentie !

Am gasit pe acest site notificari ca Paypal este atacat in justitie in trei state americane si multi au depus bani reali, de care nu au mai putut dispune ulterior !

Solutie nu exista, decat poate un transfer bancar international, care costa taxe si comisioane bancare enorme si tot nu asigura sa zicem obtinerea comenzii !/ depinde de cati bani poti investi fara ai mai primi inapoi !


 
Ioana Bostan
Ioana Bostan  Identity Verified
Local time: 06:12
anglais vers roumain
+ ...
AUTEUR DU FIL
Solutia... Feb 19, 2003

Va multumesc oricum pentru raspunsuri.

Atunci care este cea mai buna modalitate de plata (pt. noi cei de aici) din USA? Ce parere aveti despre cecuri? Eu tocmai astept unul (mic ce-i drept) dar sunt curioasa cum ajung si cum functioneaza sistemul. Cred ca nu e tocmai grozav. Mai ales ca dureaza atat de mult.



 
Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
Roumanie
Local time: 06:12
Membre (2004)
anglais vers roumain
+ ...
cecuri Feb 19, 2003

Draga Ioana,

exista un fir de discutie anterior pe aceasta tema - a cecurilor. Atentie cat de mare este cecul...s-ar putea sa dispara prin posta. Din experienta mea, cele mici vin, cele mari nu. Eventual ai putea incerca sa comasezi mai multe plati pana ajungi la o suma transferabila bancar.

Multa bafta si numai bine!



 
Paraschiva Bloju
Paraschiva Bloju  Identity Verified
Roumanie
Local time: 06:12
Membre (2005)
allemand vers roumain
+ ...
comisioane bancare Feb 19, 2003

Nu stiu cum este cand primesti bani din America, dar din Europa nu sunt comisioane chiar asa de mari incat sa risti incasarea anumitor sume folosind alte metode neadaptabile (deocamdata) pentru Romania. Daca clientul este corect va suporta jumatate din taxe si atunci chiar ca e ok sa lucrezi prin transfer bancar. Mai depinde si la ce banca ai contul. fiecare banca are relatii directe cu anumite banci din strainatate si intre acestea comisioanele sunt mai mici. Daca clientul plateste la o banca f... See more
Nu stiu cum este cand primesti bani din America, dar din Europa nu sunt comisioane chiar asa de mari incat sa risti incasarea anumitor sume folosind alte metode neadaptabile (deocamdata) pentru Romania. Daca clientul este corect va suporta jumatate din taxe si atunci chiar ca e ok sa lucrezi prin transfer bancar. Mai depinde si la ce banca ai contul. fiecare banca are relatii directe cu anumite banci din strainatate si intre acestea comisioanele sunt mai mici. Daca clientul plateste la o banca fara legaturi directe cu banca ta, atunci comisioanele sunt mai mari pt. ca vor exista banci intermediare care isi vor lua partea.Collapse


 
Raluca Ion (X)
Raluca Ion (X)  Identity Verified
Royaume-Uni
Local time: 04:12
anglais vers roumain
+ ...
cecuri Feb 19, 2003

Eu am avut o singura experienta cu un cec, din Canada. A ajuns intr-o sapatamana (!) prin posta, l-am dus la banca, la BCR, am primit banii intr-o luna, in cont. Suma era mica, poate de aceea. Din 64 de dolari canadieni, am primit 55, restul fiind comisionul bancii. Nu mai stiu ce insemna asta in procent. Asta a fost singura mea experienta fericita cu cecurile, si credeam ca am gasit solutia ideala, dar ce aud aici nu e prea incurajator...

 
Péter Tófalvi
Péter Tófalvi  Identity Verified
Hongrie
Local time: 05:12
anglais vers hongrois
+ ...
Dragii mei! Feb 20, 2003

Feriţi-vă de cecuri, ca dracul de apa sfinţită!



Acum, pe bune:



Eu, precum unii deja stiu, locuiesc in Budapesta (şi nu va temeţi, nu fac vouă concurenţă, pt. că nu prea fac traduceri de lb. română, ci eventual maghiară-română (dar spun acest lucru şi ca un avertisment, s-ar putea să nu fiu la curent cu unele informaţii recente din România)
... See more
Feriţi-vă de cecuri, ca dracul de apa sfinţită!



Acum, pe bune:



Eu, precum unii deja stiu, locuiesc in Budapesta (şi nu va temeţi, nu fac vouă concurenţă, pt. că nu prea fac traduceri de lb. română, ci eventual maghiară-română (dar spun acest lucru şi ca un avertisment, s-ar putea să nu fiu la curent cu unele informaţii recente din România) din fericire până acum am primit toate cecurile, ce-i drept cu unele am avut probleme şi tevaturi birocratice.



De exemplu (sistemul e acelaşi şi aici şi acolo):

- uneori nu se acceptă cecurile scrise cu mâna. Băncile cer ca ele să fie scrise la maşină, şi numai semnătura să fie de mână.

- nu de mult au fost introduse modificări, şi suma de pe cec se trece pe contul meu după 60 zile (aceasta fiind o perioadă de aşteptare obligatorie)

- altfel mie nu mi s-a oprit nici un fel de comision, deci suma de pe cec a fost trecută în cont pe deplin.



Totuşi de un timp încoace eu am renunţat la cecuri, şi accept numai transfer bancar, care la urma urmei nu este aşa de scump. Şi eu la rândul meu, când plătesc colaboratorii mei, plătesc tot prin transfer, acesta din urmă fiind soluţia cea mai bună/sigură. Desigur, sumele in discuţie depăsesc de obicei 70-80 euro (comisionul băncii fiind în jurul a 7-10 euro).



O altă idee utilă (de fapt pentru aceasta scriu aici, cu scopul de a ajuta pe bobocii în finanţe):



- Transferul cel mai rapid şi mai comod poate fi realizat prin Western Union. Durează 24 de ore, comisionul lor este tot în jurul a 10 euro, şi nici măcar nu ai nevoie de cont bancar. Trebuie să ştii numai ţara de origine (a banilor), numele celui care îţi trimite, şi codul (de zece cifre) pe care îţi comunică expeditorul. Limita unei tranzacţii este de 2500 dolari, însă nu trebuie să faci probleme nici la sume mai mari: ele pot fi defalcate în mai multe tranzacţii.

Lucru surprinzător, WU are agenţi aproape peste tot in România. De fapt lucrează prin intermediul băncilor, poştelor, birourilor de schimb valutar, deci peste tot unde sunt filiale de banci/PTTR sau ghişee de schimb valutar , ai şanse mari să găseşti şi un punct de remitere WU.

Nu ştiu însă în ce măsură cel care îţi trimite banii, va avea posibilitatea să trimite în numele firmei. Deşi s-ar putea ca WU să accepte şi firme expeditoare, nu numai persoane particulare. Pentru contabilitatea clientului tău s-ar putea să fie o problemă dacă banii nu sunt trimişi în numele firmei, dar cred că aceasta se poate rezolva printr-o împuternicire.



Baftă!

[ This Message was edited by:on2003-02-25 16:36]
Collapse


 


Aucun modérateur n'est spécifiquement affecté à ce forum
Pour rapporter des violations des règles du site ou pour obtenir de l'aide, veuillez contacter l'équipe du site »


Cont Pay Pal?






TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »