有关插图收费的问题
Auteur du fil: Seaguest
Seaguest
Seaguest  Identity Verified
Chine
Local time: 20:28
anglais vers chinois
Nov 16, 2013

请教大家:我翻译的书中有几幅简单的流程图。我想问一下,翻译绘制这些图需要向老板另外收费吗?如果需要收费的话,大致一幅图收取多少费用比较合适?谢谢了!

Jinhang Wang
Jinhang Wang  Identity Verified
Chine
+ ...
视花的时间而定 Nov 17, 2013

Seaguest wrote:

请教大家:我翻译的书中有几幅简单的流程图。我想问一下,翻译绘制这些图需要向老板另外收费吗?如果需要收费的话,大致一幅图收取多少费用比较合适?谢谢了!

如果花费的时间很少,你自己可以接受的话,我觉得不妨显得大度一点。

Seaguest
Chine
AUTEUR DU FIL
这是老板的意思 Nov 17, 2013

J.H. Wang wrote:

如果花费的时间很少,你自己可以接受的话,我觉得不妨显得大度一点。

我本来也说算了的,但老板说要另外算钱。所以我想问一下行情。便于以后遇到类似情况好处理。

Jinhang Wang
Jinhang Wang  Identity Verified
Chine
+ ...
按花费的小时数乘以你的每小时收费算 Nov 17, 2013

我本来也说算了的,但老板说要另外算钱。所以我想问一下行情。便于以后遇到类似情况好处理。

我觉得这样会比较合适些。

James_xia
James_xia  Identity Verified
Chine
+ ...
时间标准 Nov 21, 2013

我觉得这样会比较合适些。

我个人也支持金航的处理方式!工作时间的付出是收费最重要的标准~

Sushanyong
Sushanyong
Chine
附图翻译不给钱哦 Nov 21, 2013

机械类翻译很多附图片语,但从没成功收过钱,一两张也就算了,但有时是几十页,很费时的。客户的理由是里面的字词都是正文出现过的,不另外付费

James_xia
James_xia  Identity Verified
Chine
+ ...
抽出来 Nov 21, 2013

Sushanyong wrote:

机械类翻译很多附图片语,但从没成功收过钱,一两张也就算了,但有时是几十页,很费时的。客户的理由是里面的字词都是正文出现过的,不另外付费

你不妨请客户自己加进去,理由也一样,所有字词译文中都有的嘛。呵~

Seaguest
Chine
AUTEUR DU FIL
谢谢大家 Nov 21, 2013

谢谢大家的热情。我这个稿件是按字数算钱的,而且这几张图都很简单,用个Visio半个小时搞定。我想这次就算了。幸亏我这是文科类的翻译,如果是财经或机械类的稿件,那就真要血本大甩卖了^-^

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

有关插图收费的问题

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »