This site uses cookies.
Some of these cookies are essential to the operation of the site,
while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used.
For more information, please see the ProZ.com privacy policy.
Milan Condak Local time: 23:41 anglais vers tchèque
Feb 26, 2015
Dostal jsem email:
Vážení přátelé esperantisté, oznamuji vám, že na adrese http://esperanto.wz.cz/
byla zveřejněna ke stažení nová, již desátá verze esperantsko-českého slovníku GVEĈ, jehož součástí je nově též slovník česko-esperantský. Počet slov v Eo-Čs části byl opět zvýšen a již překročil 300 tis slov. V tomto počtu je obsaženo také mnoh... See more
Dostal jsem email:
Vážení přátelé esperantisté, oznamuji vám, že na adrese http://esperanto.wz.cz/
byla zveřejněna ke stažení nová, již desátá verze esperantsko-českého slovníku GVEĈ, jehož součástí je nově též slovník česko-esperantský. Počet slov v Eo-Čs části byl opět zvýšen a již překročil 300 tis slov. V tomto počtu je obsaženo také mnoho odborných výrazů. Proto byla do sloupců „Poznámka“ pro četná slova přidána vysvětlení jejich významu.
Přál bych si, aby slovník byl i nadále vámi hojně využíván.
Zdraví vás Josef Hron
--
Slovník je soubor "GVECx_10.xls" a má velikost 66.117.632 bytů. Nejprve se mi podařilo stáhnou pouze "sample*", potom část souboru (63 MB). Velikost souboru a typ XLS uvádím záměrně. Kdyby to byl zazipovaný soubor XLSX, byl by menší a asi bych jej stáhl na poprvé.
Otevřený XLS obsahuje vedle sebe části bloků přibližně o 50 tisících řádcích.
Někteří esperantisté mají starší verze Exelu a do XLS je možno uložit pouze 64 tis. řádků.
Vytvořil jsem si dva soubory, jeden EO-CS a druhý CS-EO a z nich slovníky Stardict, které je možno používat v OmegaT nebo ve slovníku StarDict.
Milan
PS: Na výše uvedené stránce i počitadlo vývoje výše státního dluhu. ▲ Collapse
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
Milan Condak Local time: 23:41 anglais vers tchèque
AUTEUR DU FIL
Esperantské slovníky a glosáře
Mar 3, 2015
Milan Condak wrote:
Vytvořil jsem si dva soubory, jeden EO-CS a druhý CS-EO a z nich slovníky Stardict, které je možno používat v OmegaT nebo ve slovníku StarDict.
Aucun modérateur n'est spécifiquement affecté à ce forum Pour rapporter des violations des règles du site ou pour obtenir de l'aide, veuillez contacter l'équipe du site »
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio
Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.